RAHMET HOLLAND

Naše usluge

Dostupni 24 sata dnevno – 7 dana u sedmici!

Uvijek dostupni

Prevoz umrlih od kuce do mrtvacnice

U slucaju da osoba umre (preseli) kod kuce organizujemo preuzimanje umrle osobe i prevoz do mrtvacnice gdje ce se umrla osoba staviti u hladnjacu dok se ne uradi kompetna dokumentacija za prevoz umrle osobe na zeljenu destinaciju. Ovdje se umrla osoba oprema i gasuli kako bi se mogla obaviti dzenaza namaz.

Uredjenje dokumentacije kod bolnice

Ukoliko je osoba umra (preselila) u bolnici i nalazi se u bolnickoj mrtvacnici mi preuzimamo dokumentaciju kako bi se uradila neophodna dokumentacija umrle osobe.

Uredjenje dokumentacije kod opstine smrti

U opstini smrti neophodno je uraditi prijavu smrti i prikupiti dokumentaciju za prevoz umrle. Taj posao prepustite nama u cjelosti.

Uredjenje dokumentacije kod ambasada

Mi za Vas uredjujemo potrebnu dokumentaciju kod ambasade zemlje u koju se transportuje umrla osoba ali i takodje tranzitne dokumente kod ambasada zemalja preko kojih prolazimo do krajnje destinacije.

Opremanje i gasuljenje (vjersko kupanje) umrlih

Posjedujemo kompletnu opremu tj setove za gasuljenje muskih ili zenskih osoba sa opremom, cefinima, mirisima, zastitnim maskama, rukavicama, peskirima itd. Gasuljenje obavljaju strucne osobe koje su obucene i certificirane za tu vrstu posla. Zene obavljaju gasuljenje zenskih umrlih osoba a muskarci muskih umrlih osoba.

Izbor ukopnih sanduka ili tabuta za lokalne dzenaze u mjestu stanovanja

Za potrebe prevoza umrlih osoba posjedujemo limene i drvene sanduke shodno zakonskoj regulativi za internacionalni prevoz umrlih. Ukoliko porodica umrlih preferira i insistira druge vrste i oblike ukopnih sanduka , posjedujemo razne vrste drvenih i limenih sanduka. Takodje, ukoliko se insistira na tradicionalnoj lokalnoj dzenazi u mjestu stanovanja posjedujemo i tabute te ukopne daske, zatim basluke sa natpisom imena.

Uredjenje kompletne dzenaze u mjestu boravka

Ukoliko porodica umrlih preferira ukop u mjestu boravka onda uredjujemo kompletnu dokumentaciju, opremanje umrle osobe i krajnji ukop na tradicionalni nacin.

Prevoz umrlih do krajnje destinacije u zemlju porijekla

Nakon sto prikupimo kompletnu neophodnu dokumentaciju za nesmetan prevoz umrlih mi pristupamo prevozu u krajnju zemlju destinacije ukopa.